Ak máte chuť na sladký, no zároveň aj zdravý a výnimočný dezert ku káve, či čaju, vyskúšajte túto sladkú nepečenú rolku. Očarí vás nielen svojím netypickým vzhľadom, ale aj chuťou. A čo je najlepšie, tento dezert je plný energie, vitamínov, minerálov a mastných kyselín. Veríme, že ulahodíte každej návšteve.
250 gramov datlí
100 gramov sezamu
150 gramov kešu orieškov
1 ČL mletej škorice
250 gramov sušených marhúľ
50 gramov slnečnicových semienok
1 PL pomarančová kôra
1 Čl kardamonu
Sušené datle spolu so sušenými marhuľami namočíme na 15 minút do vriacej vody, pomelieme ich alebo jednoducho rozmixujeme na konzistenciu pasty.
Ďalej pridáme k paste polovicu sezamu, mletú škoricu, kešu oriešky, slnečnicové semienka, pomarančovú kôru a kardamon. Hmotu dobre vymiešame a vymodelujeme ju do tvaru klobásky.
Na záver vyvaľkáme vo zvyšnej polovici sezamu. Rolky zabalíme do fólie a necháme odležať a stuhnúť v chladničke pár hodín.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia T.), sovkusom.ru