700g kyslej smotany
300g sušienok
sušené ovocie podľa chuti (hrozienka, marhule, brusnice,…)
1 mliečna čokoláda
25g čírej želatíny
1 balíček zelenej želatíny
1 PL cukru
150ml horúcej vody
čerstvé hrozno
1 balíček vanilkového cukru
Číru želatínu zalejeme horúcou vodou a počkáme kým zväčší svoj objem. Medzitým si rozdrvíme sušienky. V inej miske si zmiešame smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom a pridáme do nej vlažnú želatínu. Necháme zachladiť do chladničky a medzitým si nasekáme kúsky čokolády, ktoré zmiešame so sušeným ovocím. Keď nám smotanová zmes trochu vychladla, zmiešame ju so sušienkami, čokoládou a sušeným ovocím.
Na vrch zmesi poukladáme bobule hrozna. Pripravíme si zelenú želatínu a zalejeme ňou hrozno. Tortu dáme do chladničky poriadne stuhnúť.
zdroj: takprosto.cc