450g jemného tvarohu
450g kyslej smotany
½ šálky mlieka
20g želatíny
½ šálky kryštálového cukru
2PL kakaa
1 balíček vanilkového cukru
Želatínu zalejeme horúcim mliekom a počkáme, kým zmes zväčší svoj objem.
Medzitým si pripravíme tvarohovú časť torty. Zmiešame smotanu a tvaroh, cukor, vanilkový cukor a pridáme želatínu. Všetko dôkladne premiešame.
Zmes rozdelíme na dve polovice, pričom do jednej z nich pridáme kakao.
Do tortovej formy vylejeme bielu časť a dáme na niekoľko minút do mrazničky, aby rýchlejšie stuhla a mohli sme na ňu vyliať aj tmavšiu časť bez toho, aby nám ju stlačila. Po niekoľkých minútach v mrazničke pridáme aj hnedú časť a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním koláč ozdobíme orieškami, alebo ovocím.
zdroj: takprosto.cc