Nádherne žlté šťavnaté koláčiky pečené v papierových košíčkoch sú snom každého maškrtníka. Nepotešia len chuťové poháriky, ale aj vaše oči. Ich zafarbenie im dodáva jedna netradičná surovina, ktorú zväčša používame do príprav mäsových omáčok.
Počujete dobre. Tajomstvo koláčikov sa skrýva v kurkume. Zvyčajne ju pridávame k číne, alebo k dusenému mäsku. Málokto však vie, že kurkuma sa vynikajúco hodí aj do koláčov a ciest a navyše dodáva skvelú chuť.
5 vajec
200g jemného tvarohu
190g hladkej múky
230g škrobu
250g kryštálového cukru
250g masla
150g hrozienok
10g vanilkového cukru
10g prášku do pečiva
15g kurkumy
trochu citrónovej šťavy
4 vajcia si rozšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Vylejeme do misy s tvarohom a dobre premiešame. Pridáme maslo a 210 g škrobu. Dôkladne premiešame. Následne pridáme múku, prášok do pečiva a na záver hrozienka a kurkumu. Premiešame už len ručne.
Cesto vylejeme do veľkých košíčkov
Pečieme približne 50-60 minút pri teplote 190 stupňov.
Kým sa tvarohové košíčky pečú, pripravíme si polevu.
Žĺtok si oddelíme od bielka. Bielok si vyšľaháme s trochou cukru do peny. Potom k bielku pridáme 20g škrobu a trochu citrónovej šťavy a miešame do zhustnutia.
Po upečení navrstvíme na koláče bez toho, aby sme ich vyberali z papierových košíčkov.
Tento recept je veľmi nenáročný a je vhodný tak pre návštevu ako na dlhé cesty na dovolenku. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru