Krehké a rýchle koláče sú našou srdcovkou. Dôvod, prečo je to tak, je jasný. Hotové sú za pár minút, spravidla sú lacné a chutia božsky. Aby ste mohli mať na tácke opäť niečo nové, pripravili sme pre vás tento lahodný čokoládovo tvarohový koláčik.
Tvaroh a kakao, alebo tvaroh a čokoláda sú kombináciou, ktorá nikdy neomrzí a vždy bude chutiť fantasticky. Ak vám k tomu chýba niečo svieže, nie je nič jednoduchšie ako koláč dozdobiť čerstvým ovocím. Poďte sa s nami pozrieť, ako si túto rýchlu a chutnú dobrotku pripraviť.
Na plnku
300g jemného tvarohu
150ml kyslej smotany
4 PL práškového cukru
1 vanilkový cukor
5 PL slnečnicového oleja
2 vajcia
25g vanilkového pudingu (prášok)
Na cesto
3 vajcia
150g práškového cukru
60ml slnečnicového oleja
60ml mlieka
150g hladkej múky
1,5 PL kakaa
1,5 ČL prášku do pečiva
štipka soli
Všetky zložky na tvarohovú plnku zmiešajte a poriadne premiešajte, aby vám vznikol hladký krém. Odložte nabok a pripravte si cesto. Žĺtky si vyšľahajte s cukrom, olejom a mliekom. Vymiešajte do hladka a potom pridajte kakao, prášok do pečiva, múku a soľ vymiešajte hladké cesto. Teraz si vyšľahajte bielky a keď pekne držia tvar opatrne ich vmiešajte do cesta.
Menší plech si vymastite maslom a vysypte múkou a vylejte naň prvú polovicu kakaového cesta. Naň opatrne a pomaly vylejte tvarohový krém a naň opäť kakaové cesto. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a nechajte piecť 40-45 minút. Po vychladení posypte práškovým cukrom a podávajte. Prajeme dobrú chuť!
Tip na záver: Radi často varíte, ale chýba vám priestor na skladovanie jedla? Prezrite si americkej chladničky od Hisense. V porovnaní s klasickými chladničkami ponúkajú výrazne viac miesta pre skladovanie potravín. Súčasne majú ale veľmi dobrú energetickú úspornosť.
(Monika), nosalty.hu