Pri názve hot dog sa nám ihneď vybaví americký párok v rožku, ktorý sa u nás už pred rokmi udomácnil. S malými úpravami z tohto obyčajného jedla známeho najmä zo stánkov s rýchlym občerstvením, vykúzlite fantastickú chrumkavú pochúťku, ktorú si ihneď zamilujete. Vyskúšať ľahučké lístkové cesto, ktoré nahradí rožok rozhodne stojí za to. V kombinácii s ďalšími surovinami vám už len pri príprave budú tiecť slinky.
Voňavé, do zlatista upečené a chrumkavé cesto, ktoré vo vnútri ukrýva šťavnatú náplň. Áno, to je nasledujúci recept, ktorý budete od teraz pripravovať veľmi často. Obľúbia si ho dospelí ale aj tí najmenší a príprava je veľmi jednoduchá.
1 balenie lístkového cesta
5 kúskov párkov
3 lyžice horčice
1 stredne veľká opražená cibuľa (na kúsky)
3 plátky syra
3 stredne veľké zavárané uhorky
1 vajce
2 čajové lyžičky sezamových semienok
Ako prvé si pripravíme lístkové cesto, ktoré rozprestrieme a do jeho stredu vedľa seba naukladáme párky. Tie na povrchu natrieme horčicou a posypeme opraženou cibuľkou, ktorú sme si vopred pripravili. Ďalšiu vrstvu tvoria plátky syra, na ktoré na záver naukladáme narezané kyslé uhorky.
Nasleduje krájanie cesta a jeho „zapletanie“. Nožom si okraje lístkového cesta narežeme približne pod 45 stupňovým uhlom. Potom ich striedavo ukladáme tak, aby sme postupne zakrývali párky a zvyšné suroviny. Pásy lístkového cesta ukladáme zo strany na stranu. Konce na záver poriadne zatočíme, aby nám nevytekala náplň.
Takto pripravený hot dog v lístkovom ceste natrieme rozmiešaným vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami. Na papieri vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 stupňoch po dobu 20 minút. Po upečení krájame na plátky.
Vychutnajte si túto úžasnú dobrotu ešte dnes alebo ju pripravte ako zaujímavé „jednohubky“, keď budete mať najbližšie návštevu. Po tejto lahôdke sa len tak zapráši.
Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Jana L), nosalty.hu