Chystáte už na tento víkend prvú grilovačku? Ak uvažujete, aké jedlo by ste pripravili, dávame do pozornosti tento recept. Zemiaky so slaninkou sú top kombinácia a pripraviť ich viete aj doma, takže nepotrebujete nutne gril. Vynikajúca trochu pikantná šťava dodáva celému jedlu šmrnc.
Budeme potrebovať:
- 6-8 zemiakov
- 250 gramov slaniny
- 2 strúčiky cesnaku
- koreniny podľa chuti (čili, mletá rasca, červená paprika..)
- trochu oleja
- soľ a korenie
Postup:
- Zemiaky si umyjeme a očistíme, nakrájame ich na plátky, ktoré budú hrubé asi 1 centimeter. Ošúpeme si cesnak a v miske si zmiešame zemiaky, pretlačený cesnak, olej a koreniny.
- Slaninu si nakrájame na rovnaké plátky ako zemiaky a pripravíme si špajdle. Zemiaky aj slaninu striedavo napichávame. Špízy naukladáme na alobalovú misku a pečieme na grile alebo v rúre asi 30 minút. Počkáme, kým nie je špíz opečený dochrumkava. Dobrú chuť.
Lucia M.