Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

(5 / 5)

Ak máte radi tradičné slovenské jedlá, potom u vás v kuchárke určite nesmú chýbať plnené zemiakové knedle. Niekto ich plní mletým mäsom, no my sme sa rozhodli plniť ich údeným. Dôvod bol jednoduchý- po sviatkoch nám nejaké ostalo a preto sme nelenili ani chvíľu. 

Budeme potrebovať:

750 gramov zemiakov

100 gramov krupice

soľ podľa chuti

1 vajce

200 gramov hrubej múky

Na plnku:

250 gramov vareného údeného mäsa

30 gramov masti

30 gramov cibule

50 gramov strúhanky

Postup:

Zemiaky si uvaríme v šupke, ošúpeme ich a ešte horúce popretláčame a hneď premiešame s krupicou. Keď nám v miske trochu vychladnú, pridáme jedno vajce, soľ, múku a zamiesime cesto. Na doske posypanej múkou cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, naplníme mäsovou plnkou, zabalíme, vyformujeme guličky a vyvaríme si ich v osolenej vode. Keď sú uvarené, pomastíme ich masťou, prípadne podávame aj s kapustou.

Plnku si pripravíme nasledovne: Údené mäso si zomelieme. Na masti speníme cibuľku a pridáme k nej mäso a strúhanku. Všetko dobre premiešame, necháme vychladnúť a plníme zemiakové cesto. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x