Zemiakové knedle ako od babičky

(5 / 5)

Vedeli ste, že zemiaky sa pôvodne podávali ako lahôdka pri kráľovských hostinách? U bežných ľudí sa udomácnili až v 17. storočí a dnes snáď neexistuje nikto, kto by ich nepripravoval na rôzne spôsoby. Jedná sa takmer o najuniverzálnejšiu  a najdostupnejšiu potravinu. Dajú sa upraviť na toľko spôsobov, že ani za jeden rok by sme sa rôznych variácií neprejedli. Dnes si pripravíme vynikajúce domáce zemiakové knedle, ktoré chutia ako od babičky.

Budeme potrebovať:

500 gramov zemiakov

100 gramov krupice

soľ

1 vajíčko

30 gramov masla

Postup:

Zemiaky si najskôr očistíme a uvaríme do mäkka. Vo veľkej miske ich popučíme a postupne pridávame krupicu. Miešame ešte za horúca. Pridáme vajíčko, maslo a soľ. Cesto dobre vypracujeme, najlepšie rukami. Vytvoríme si drobné knedličky a dáme ich variť do osolenej vody. Knedličky by sa mali variť asi 30 minút na miernom plameni. Hotové knedličky omastíme, posypeme strúhankou a cukrom, prípadne makom alebo mletými orechmi. Ak chcete, môžete ich naplniť ovocím, prípadne čokoládou. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x