Zelerový šalát/nátierka

(5 / 5)

Tento šalát je skvelý práve v tom, že ho môžete použiť aj ako nátierku na jednohubky, očká alebo chlebíčky. Príprava je jednoduchá a zeler v recepte takmer necítite, takže vám jeho korenistá vôňa a chuť nebudú prekážať. A navyše, hodí sa ako šalát k hlavnému jedlu, alebo ako maškrta pre hostí.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lenka Karmanová Bradová (@lenkabradova_nails) on

Na zelerový šalát/nátierku budeme potrebovať:

  • polovica zeleru
  • šunka
  • tvrdý syr
  • kyslé uhorky
  • cibuľa
  • dve vajíčka
  • soľ a korenie
  • kyslá smotana alebo biely jogurt

Postup:

  • Zeler si očistíme a polovicu si nastrúhame do misky. Pridáme nadrobno nakrájanú šunku a nastrúhaný tvrdý syr. Uhorky a cibuľu nakrájame nadrobno a tiež pridáme k zeleru. Vajíčka si uvaríme natvrdo a popučené pridáme spolu so soľou a korením.
  • Na záver to celé zalejeme kyslou smotanou alebo bielym jogurtom a ak je potrebné, ešte dochutíme. Podávame s hriankami, na chlebíčkoch alebo len tak, ako samostatný šalát. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x