Zeleninová polievka s mäsovými guličkami

(5 / 5)

Hovorí sa, že polievka ja základom dňa a aj dobrého obeda. Keď si ňou nezaplníme črevá, nebudú dobre fungovať a aj my budeme viac chorí, unavení a menej výkonní. Ak k tomu navyše pripočítame rizikové obdobie výskytu chrípok a iných  ochorení, je jasné, že polievky jesť treba. Inšpirujte sa týmto receptom.

Budete potrebovať:

2 litre vody

200g mletého mäsa

1 vajce

100g mrkvy

300g zemiakov

100g ryže

40g zelenej cibuľky

soľ a korenie podľa chuti

bobkový list

petržlenovú vňať podľa chuti

Postup:

Vodu nechajte zovrieť, vložte do nej ošúpanú a na kolieska nakrájanú mrkvu spolu s na kocky nakrájanými zemiakmi. Z mletého mäsa, soli, vajca a ryže pripravte guľaté knedličky. Keď sú mrkva a zemiaky uvarené, pridajte do polievky knedličky, bobkový list, soľ a korenie. Varte ešte niekoľko minút, nechajte prevrieť, aby bolo mäso zvnútra hotové a potom odstavte. Na záver pridajte do polievky zelenú cibuľku nasekanú na krúžky a petržlenovú vňať.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x