Hovorí sa, že polievka ja základom dňa a aj dobrého obeda. Keď si ňou nezaplníme črevá, nebudú dobre fungovať a aj my budeme viac chorí, unavení a menej výkonní. Ak k tomu navyše pripočítame rizikové obdobie výskytu chrípok a iných ochorení, je jasné, že polievky jesť treba. Inšpirujte sa týmto receptom.
2 litre vody
200g mletého mäsa
1 vajce
100g mrkvy
300g zemiakov
100g ryže
40g zelenej cibuľky
soľ a korenie podľa chuti
bobkový list
petržlenovú vňať podľa chuti
Vodu nechajte zovrieť, vložte do nej ošúpanú a na kolieska nakrájanú mrkvu spolu s na kocky nakrájanými zemiakmi. Z mletého mäsa, soli, vajca a ryže pripravte guľaté knedličky. Keď sú mrkva a zemiaky uvarené, pridajte do polievky knedličky, bobkový list, soľ a korenie. Varte ešte niekoľko minút, nechajte prevrieť, aby bolo mäso zvnútra hotové a potom odstavte. Na záver pridajte do polievky zelenú cibuľku nasekanú na krúžky a petržlenovú vňať.
Lucia M.