Počas sviatkov máme všetkého dostatok. Prídu však aj dni, kedy sme so šalátu prejedení a rybu alebo rezne už nechceme ani vidieť. Vtedy vás môže zachrániť tento recept, ktorý si môžete urobiť aj v predstihu a mať ho ako železnú zásobu v mrazničke. Potom stačí len ohriať a obed je na svete. Fantastické mäsové guľky v paradajkovej omáčke.
- 1 kg mletého mäsa
- 200 gramov predvarenej ryže
- 1 cibuľa
- cesnak
- soľ a korenie
- 2 vajíčka
- 500 gramov paradajkového pyré
- trochu hladkej múky
- trochu masla
- zemiaky
Postup:
- V miske si zmiešame mleté mäso s ryžou, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a pretlačený cesnak. Osolíme, okoreníme a s 2 vajciami premiešame. Rukami vyformujeme guľky a naukladáme ich na zapekaciu misu.
- V hrnci si urobíme zápražku z masla a múky, pridáme pyré, trošku vody, dochutíme a povaríme. Omáčkou zalejeme guľky a dáme ich piecť na 30 minút pri teplote 200 stupňov. Podávame so zemiakmi alebo knedľou. Dobrú chuť.
Lucia M.