Zapekané kuracie prsia s broskyňou

Loading...
(2.3 / 5)

Kedy ste mali túto klasiku naposledy? Na obedovom menu môžete kuracie prsia s broskyňou vidieť často, no teraz sa do reštaurácií ešte chvíľu zrejme nedostaneme. Pripraviť si ich tak môžete aj doma. Ak máte v chladničke 1 balenie kuracieho mäsa a v špajze broskyňový kompót, môžete vyskúšať. Máte radi túto kombináciu chutí?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adriana Heldová (@adrianaheld31) on

Na zapekané kuracie prsia s broskyňou budeme potrebovať:

  • kuracie prsia
  • soľ a korenie
  • olej
  • šunku
  • syr
  • broskyňový kompót

Postup:

  • Očistené kuracie prsia mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji.
  • Opečené prsia odložíme do misky. Plech si vymažeme olejom. Kuracie prsia poukladáme na plech, na každé položíme šunku, broskyňu a zakryjeme plátkom syra.
  • Podlejeme šťavou z broskyňového kompótu a asi 1 dcl vody a prikryjeme alobalom. Dáme piecť do rúry asi 45 min. pri 200 stupňoch, potom dáme dole alobal a ešte 5 minút dopečieme, aby bol syr hnedkastý a dobre zapečený. Podávame s ryžou a zeleninkou. Dobrú chuť.

Facebook: Recepty a rady do kuchyne

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x