Zapekané kuracie prsia s broskyňou a syrovou omáčkou

Loading...
(3.6 / 5)

Kedy ste mali túto klasiku naposledy? Na obedovom menu môžete kuracie prsia s broskyňou vidieť často, no ak momentálne varíte výhradne doma, pripravte si obed alebo večeru pre celú rodinu. Ak máte v chladničke 1 balenie kuracieho mäsa a v špajze broskyňový kompót, môžete vyskúšať. Máte radi túto kombináciu chutí? Recept zdieľala Nikola a je skvelou inšpiráciou aj pre ostatných.

Foto: Nikola M.

Na zapečené kuracie prsia s broskyňou budeme potrebovať:

  • kuracie prsia
  • soľ a korenie
  • olej
  • šunku
  • syr
  • broskyňový kompót
  • ryžu/hranolky

Na omáčku

  • malá cibuľka
  • trošku oleja
  • smotana na varenie
  • tavený syr
  • soľ a korenie
  • bylinky podľa chuti

Postup:

  • Kuracie prsia si najskôr očistíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a zľahka z každej strany opražíme na panvici. Poukladáme ich na plech, na ne dáme broskyňu, plátok šunky a syra a šup s nimi do rúry. Pečú sa asi 15 minút.
  • Cibuľku si pokrájame nadrobno, speníme ju na troške oleja a zalejeme smotanou na varenie. Miešame a dochutíme soľou, korením a na konci aj bylinkami.
  • Hotové kuracie prsia polejeme omáčkou, podávame s ryžou a hranolkami. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x