Zapekané kuracie prsia na taliansky spôsob

(5 / 5)

Grilované prekvapko pre celú rodinu môže mať aj podobu zapečených kuracích misiek, alebo tanierikov. Dokonalá chuť talianskej jednoduchosti nenechá nikoho chladným. Stačí dobre ochutiť a nechať piecť. Uvidíte, že po tomto jedle sa vám budú zbiehať slinky na ďalšiu porciu!

Budete potrebovať:

1kg kuracích pŕs

200ml mlieka

5 zemiakov

2 cibule

3 paradajky

2-3 strúčiky cesnaku

200g tvrdého syra

2 PL slnečnicového oleja

3 PL kyslej smotany

soľ a korenie podľa chuti

petržlenovú vňať podľa chuti

Postup prípravy:

Kuracie prsia umyte a očistite a nakrájajte na menšie kúsky, mäso potom dajte do mlieka a nechajte v chladničke marinovať 1 hodinu, pokojne aj dlhšie. Medzitým si pripravte z alobalu tanieriky, v ktorých budete mäso zapekať, alebo použite tanieriky na grilovanie. Taniere namažte olejom a uložte na plech.

Zemiaky si nakrájajte na tenšie plátky a naukladajte ich na dno tanierikov. Tak isto si nakrájajte na cibuľu a naukladajte ju na zemiaky, nakoniec dajte kuracie prsia. Všetko zalejte kyslou smotanou a navrch dajte plátky paradajok. Prelisujte cesnak, a všetko posypte tvrdým syrom. Jednotlivé časti jemne osoľte a okoreňte aby malo jedlo dobrú chuť.

Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Pred podávaním posypte nasekaným petržlenom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x