Grilované prekvapko pre celú rodinu môže mať aj podobu zapečených kuracích misiek, alebo tanierikov. Dokonalá chuť talianskej jednoduchosti nenechá nikoho chladným. Stačí dobre ochutiť a nechať piecť. Uvidíte, že po tomto jedle sa vám budú zbiehať slinky na ďalšiu porciu!
1kg kuracích pŕs
200ml mlieka
5 zemiakov
2 cibule
3 paradajky
2-3 strúčiky cesnaku
200g tvrdého syra
2 PL slnečnicového oleja
3 PL kyslej smotany
soľ a korenie podľa chuti
petržlenovú vňať podľa chuti
Kuracie prsia umyte a očistite a nakrájajte na menšie kúsky, mäso potom dajte do mlieka a nechajte v chladničke marinovať 1 hodinu, pokojne aj dlhšie. Medzitým si pripravte z alobalu tanieriky, v ktorých budete mäso zapekať, alebo použite tanieriky na grilovanie. Taniere namažte olejom a uložte na plech.
Zemiaky si nakrájajte na tenšie plátky a naukladajte ich na dno tanierikov. Tak isto si nakrájajte na cibuľu a naukladajte ju na zemiaky, nakoniec dajte kuracie prsia. Všetko zalejte kyslou smotanou a navrch dajte plátky paradajok. Prelisujte cesnak, a všetko posypte tvrdým syrom. Jednotlivé časti jemne osoľte a okoreňte aby malo jedlo dobrú chuť.
Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 40 minút. Pred podávaním posypte nasekaným petržlenom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay, sovkusom.ru (M)