Nesmierne chutný obed, ktorý vás zasýti, no zároveň je veľmi ľahko stráviteľný. Ideálny najmä v letné dni, kedy máte chuť na niečo rýchle a jednoduché, aby ste nemuseli vystávať pri hrncoch. Pripravte si obed z jedného plechu vďaka nasledujúcemu receptu. Postačia vám suroviny, ktoré máte určite doma.
Stačí všetko zmiešať a nechať piecť. Jednoduchá príprava a famózna chuť. Toto jedlo si určite zamilujete.
Budeme potrebovať:
- 3 cukety
- 1 cibuľa
- 250 g kuracích pŕs
- 1 vajce
- 3 polievkové lyžice kyslej smotany
- 50 g tvrdého syra
- 1 kávová lyžička horčice
- 1 polievková lyžica slnečnicového oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- bazalka, petržlenová vňať alebo bylinky podľa chuti
Postup:
- Kuracie prsia si očistíme od prípadných blán a narežeme ich na malé kúsky. Najlepšie na tenučké rezančeky alebo malé kocky. Dáme ich do misky a pridáme k nim kyslú smotanu. Ochutíme horčicou a pridáme aj čierne mleté korenie a soľ podľa chuti. Ak máte čerstvé bylinky alebo obľubujete vôňu sušených, pokojne pridajte aj bazalku alebo rozmarín. Čerstvou petržlenovou vňaťou tiež nič nepokazíte, práve naopak, jedlo získa príjemnú arómu. Všetky tieto ingrediencie zmiešame a kuracie mäso s týmto dresingom necháme aspoň pol hodinu marínovať. Ak pridáte k mäsu trošku čerstvej citrónovej šťavy, získa zaujímavejšiu chuť a bude mäkšie.
- Kým máme mäso odložené v chlade, môžeme si pripraviť cuketu. Cukety dôkladne umyjeme a následne ich bez šúpania nastrúhame na strúhadle (s väčšími okami). Následne z cukety vytlačíme prebytočnú šťavu. Môžeme tak urobiť len rukami alebo pomocou sita. Dobrý je i variant s látkovou utierkou alebo gázou, do ktorej dajte cuketu a následne zatočte a vytlačte šťavu.
- Cibuľu si nakrájame na čo najmenšie kúsky a na rýchlo ju osmažíme na rozpálenom oleji. Necháme ju trošku vychladnúť a zatiaľ si môžeme nastrúhať syr. Vhodný je eidam alebo gouda ale použiť môžete aj iný obľúbený tvrdý syr. Následne si do misy s kuracím mäsom a marinádou pridáme orestovanú cibuľu, strúhaný syr a cuketu bez prebytočnej šťavy. Všetko dobre rozmiešame, pridáme trochu soli a čierneho korenia a jedno vajce a znovu všetko premiešame. Potom si pripravíme zapekaciu misu alebo akúkoľvek formu na pečenie a vymastíme ju olejom. Dáme do nej celú zmes a pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 40 až 50 minút. Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj titulnej foto: youtube, Jana, sovkusom.ru