Ľahké jedlo, ktorým ulahodíte nejednému milovníkovi zapekaného mäsa a zeleniny. Tieto kuracie plátky na baklažánoch sú výnimočné svojou chuťou, vôňu ale aj jednoduchou prípravou. Nezaťažia vás ani keď ich schrúmete hodinu pred spaním.
1 baklažán
2 kuracie prsia
15 cherry paradajok
1 PL sójovej omáčky
150g tvrdého syra
1 strúčik cesnaku
½ ČL soli
Mäso si umyte a očistite, nakrájajte ho na tenšie pásiky a vysypte do väčšej misy. Pridajte doň sójovú omáčku a soľ a nechajte mäso zhruba polhodinu marinádovať v chladničke.
Medzitým si pripravte baklažán. Narežte ho na kolieska hrubé asi 0,5cm. Baklažány osoľte a odložte na 10 minút stiecť z vody. Potom kúsok po kúsku osušte kuchynskými utierkami.
Na dno pekáča naukladajte polovicu z množstva baklažánových koliesok, nastrúhajte na ne syr. Naň poukladajte kuracie plátky a na ne polovičky cherry paradajok.
Na cherry paradajky daljte zvyšné baklažány a posypte ich zostávajúcim syrom. Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov 45 minút. Približne 5 minúť pred koncom pečenia pekáč vytiahnite a potrite vrch syra pretlačeným cesnakom. Podávajte teplé so zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru