Neviete, akú sladkú dobrotu si pripraviť? Čo tak tvarohový hrnčekový koláč s bohatou porciou ovocia? Tento recept mal u nás doma obrovský úspech. Ovocie si zvoľte podľa chuti, jahody, maliny, čučoriedky alebo ríbezle.
Cesto
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 2 PL kakaa
Tvarohová časť
- 250 gramov jemného tvarohu
- 1 pochúťková smotana
- 1 vajce
- 1 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL polohrubej múky
- štipka soli
- ovocie
Postup:
- V miske si najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrami. Pridáme múku, prášok do pečiva, olej, mlieko a nakoniec aj kakao. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si vytreli maslom a vysypali múkou alebo vystlali papierom na pečenie.
- V ďalšej miske si pripravíme tvarohovú zmes, vyšľaháme si všetky suroviny a po častiach ju pridávame do kakaového cesta. Kto chce, môže vytvoriť aj mozaiku, prípadne nechať väčšie kusy tvarohovej plnky. Na vrch pridáme ovocie, jahody, alebo lesné plody sú ideálne. Pečieme pri teplote 175 stupňov asi 30-40 minút. Dobrú chuť.