Tvarohové buchty

Loading...
(0 / 5)

Najlepšie recepty sú tie, ktoré sú rokmi overené od našich mám a starých mám a nakoniec aj tak skončia v našej kuchárke. Domáce tvarohové buchty sú klasika, ktorú aspoň raz za život skúšal pripraviť každý z nás. Fantasické, nadýchané cesto a hustý tvaroh. Stačí už len poprášiť práškovým cukrom a môžete sa pustiť do maškrtenia. Takéto buchty si môžete pamätať aj zo školskej jedálne, kde sa tešili mimoriadnej obľube.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @mili_teri_zivot_mlade_mamy on

Na tvarohové buchty budeme potrebovať:

  • 1 kg polohrubej múky
  • 1/2 litra mlieka
  • 3 dcl oleja
  • 3 vajíčka
  • 3 PL cukru
  • 1 kocka droždia
  • štipka soli

Plnka

  • 500 gramov tvarohu
  • vanilkový cukor
  • 100 gramov cukru
  • sušené hrozienka

Postup:

  • Najskôr si vytvoríme kvások a to tak, že rozmiešame droždie s cukrom a pridáme trošku teplejšieho mlieka. Kvások necháme asi 15 minút pracovať a následne vymiesime aj s ostatnými surovinami cesto. To nenecháme kysnúť ale aj keď je redšie, vytvarujeme bochníky, ktoré naplníme tvarohovou plnkou.
  • Tvarohovú plnku vytvoríme jednoducho, zmiešaním tvarohu, vanilkového cukru, cukru a hrozienok. Do každej buchty dáme za lyžicu a vytvarujeme menšie buchtičky. Ukladáme ich na plech vedľa seba a necháme aj hodinu podkysnúť. Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Na záver poprášime cukrom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x