Tradičná poľská zapekanka

Loading...
(3 / 5)

Zapeknaku pozná zrejme každý z nás. Ak sa ocitnete v Poľsku, nájdete ju na každom rohu. Je to tradičná forma „fast foodu“, ktorá sa dostala aj na Slovensko a zapekanku si mnohí z nás pripravujú práve doma. Neviete, čo dnes urobiť na večeru a nemáte chuť na rožok alebo chlieb vo vajíčku? Skúste zapekanku. Pripraviť si ju môžete podľa toho, čo máte radi. Niekto pridáva šampiňóny, niekto len šunku a syr. My sme si ju pripravili nasledovne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katie McIntosh (@katieshowblog) on

Na tradičnú poľskú zapekanku budeme potrebovať:

  • rožky prípadne bagety
  • maslo
  • tatárska omáčka/majonéza
  • nastrúhaný syr
  • pokrájaná šunka
  • korenie
  • bazalka
  • pažítka
  • kečup

Postup:

  • Bagety alebo rožky si prekrojíme a natrieme troškou masla. Potom aj tatárskou omáčkou alebo majonézou. Navrstvíme plátky šunky a posypeme strúhaným syrom. Okoreníme, môžeme pridať aj trošku bazalky a pažítky. Pečieme na 200 stupňoch, kým nie sú zapekanky hnedasté. Podávame s kečupom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x