Pripraviť palacinky je v podstate tá najjednoduchšia vec na svete. Otázne je, ako veľmi by ste chceli svojich drahých potešiť nielen klasickou, ale aj trochu ozvláštnenou chuťovkou? Dnes vám prinášame niekoľko receptov na palacinky, ktoré sú inšpiratívnejšie, než akokoľvek zložitý recept na zákusok.
Budete potrebovať:
200g uvarenej cvikle
1 vajce
1 PL cukru
1 ČL soli
150ml mlieka
50ml fermentovaného pečeného mlieka
400g mascarpone
100g polohrubej múky
300g filé zo sleďa
Uvarenú cviklu pomixujte v mixéru na kašu, pridajte vajce, múku, mlieko, fermentované mlieko, soľ a cukor a vypracujte palacinkové cesto. Palacinky pečte obvyklým spôsobom. Palacinky naplňte mascarpone a do stredu položte kúsok sleďa. Každú palacinku zrolujte a pokrájajte na niekoľko častí, do ktorých zapichnite špáradlo. Jednohubka je na svete!
Budete potrebovať:
2 vajcia
240g polohrubej múky
1 ČL soli
240ml vody
240ml kokosového krému
1 ČL kurkumy
2 PL rastlinného oleja
Múku zmiešajte so soľou a kurkumou, samostatne vyšľahajte celé vajíčka, vodu a kokosový krém. Potom všetko spojte a ešte raz prešľahajte, aby vzniklo palacinkové cesto. Cesto prelejte do plastovej fľaše a do nej spravte dva otvory. Cez tieto dva otvory potom cesto dávkujte na panvicu a smažte. Podávajte s čili omáčkou.
Budete potrebovať:
250g polohrubej múky
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli
100g cukru
100g masla
4 vajcia
500ml mlieka
Múku zmiešajte so soľou, cukrom a práškom do pečiva, maslo rozpustite a vajcia vyšľahajte. Potom všetko spolu zmiešajte a prilejte mlieko. Palacinkové cesto by malo byť bez hrudiek a malo by sa liať. Cesto vylejte do tortovej formy alebo na pekáč a vyložený papierom na pečenie. Pečte ho v celosti v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút. Potom ho rozkrájajte na kúsky a podávajte s čokoládovou polevou a šľahačkou.
Budete potrebovať:
1 banán
1 PL strúhaného kokosu
štipka sezamu
3 vajcia
2 PL rastlinného oleja
Banán rozmixujte, zmiešajte so sezamovými semiačkami a strúhaným kokosom. Samostatne si vyšľahajte vajíčka a tie potom zmiešajte s banánovou kašou. Pridajte slnečnicový olej a odložte odstáť na 20 minút. Pečte na suchej panvici!
zdroj titulnej fotky: pixabay, sovkusom.ru (M)