Aj vám sa stáva to, že už nechcete jesť žiadne pečivo na raňajky a jogurt v chladničke vás tiež obzvlášť neláka? Odteraz nebudete musieť bojovať s takýmto problémom. Prinášame vám totiž ideálny recept na raňajky, ktorý nielen vyrieši vašu rannú dilemu, ale vás aj nasýti tak, že sa hladu vyhnete až do obeda.
15 dkg (približne 6 plátkov) slaniny nakrájanej na kocky
2 PL smotanového syra
2 PL sezamových semiačok
1 PL muškátového orieška
1/2 KL prášku do pečiva
1 šálka nastrúhaného syra chedar
1 šálka nastrúhanej mozarely
3 vajíčka
1/2 KL čierneho korenia
štipka soli
Rúru predhrejeme na 180°C. Nakrájanú slaninu jemne upečieme na panvici a odstavíme z ohňa. Odložíme si z nej trocha na posypanie krekrov. Ku slanine pridáme smotanový syr a počkáme, kým sa trocha rozpustí. Následne do zmesi pridáme aj ostatné ingrediencie a v mixéri ich vypracujeme na hladkú zmes. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme 12 kopčekov, ktoré posypeme upečenou slaninou. Pečieme dozlatista 13-16 minút. Krekry najlepšie podávajte ešte teplé, ale môžete si ich vziať aj do roboty, pretože dlho vydržia. Dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram