Ak ste aj vy doteraz žili v presvedčení, že omeleta pochádza z Francúzska, mýlili ste sa podobne ako my. Miešané vajíčka si totiž s mliekom a medom pripravovali už starí Rimania. Nech už je pravý pôvod omelety kdekoľvek, toto jedlo si získalo fanúšikov nielen v Európe, ale v celom svete. Takto ju pripravujeme my a je naozaj úžasná.
2 vajcia
2-3 PL mlieka
1-2 PL polohrubej múky
75-100g tvrdého syra
štipka soli
olej
5-7dkg šunky
oregano a bazalka podľa chuti
Mlieko si ohrejte, vajcia v ňom rýchlo vymiešajte a pridajte soľ, potom prisypte pomaly múku. Nechajte chvíľočku odstáť a medzitým si nakrájajte šunku na kocky a syr postrúhajte na jemnom strúhadle. Na panvici si rozohrejte olej a zalejte ho miešanými vajcami. Keď sú vajcia z jednej strany hotové, omeletu otočte a posypte celú syrom a na polovicu z nej nasypte šunku. Keď sú vajíčka hotové aj z druhej strany, omeletu preložte na polovicu ako palacinku a z vrchných strán ju trochu pripečte.
Lucia