Šťavnaté kuracie prsia v marináde

(2 / 5)

Aj vám sa občas stane, že keď pripravujete kuracie prsia, tak sú v konečnej fáze vysušené a vôbec nie sú šťavnaté, ako ste chceli? Ak vyskúšate tento recept, už by sa vám to stať nemalo. Ako prílohu zvoľte zeleninový šalát alebo opekané zemiaky, ale kreativite sa medze nekladú.

Budete potrebovať:

kuracie prsia

1 lyžica olivového oleja

jedna menšia cibuľa

3 strúčiky cesnaku

chilli paprička

1 hrnček vývaru

šťava a kôra z jednej limetky

1/4 hrnčeka koriandrových lístkov

1 lyžička mletej červenej papriky

soľ, korenie

1/3 hrnčeka smotany na šľahanie

Postup:

Na panvici si na olivovom oleji z každej strany opečte kuracie prsia, ktoré ste predtým okorenili a osolili. Restujte ich približne 5 minút z každej strany a následne ich vyberte z panvice.

Do panvice následne dajte cesnak spolu s chilli a restujte asi 2-3 minúty. Potom pridajte kurací vývar, šťavu a kôru z limetky, koriander, papriku a korenie. Celé to spolu premiešajte a do zmesi vložte naspäť kuracie prsia. Celé to varte približne 7-8 minút. Občas kuracie prsia otočte.

Nakoniec primiešajte smotanu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Nechajte ešte chvíľu povariť a následne môžete mäso servírovať. Ako som už spomínala na začiatku, podávajte s opekanými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

(Lucia M.), aspicyperspective.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x