Aj vám sa občas stane, že keď pripravujete kuracie prsia, tak sú v konečnej fáze vysušené a vôbec nie sú šťavnaté, ako ste chceli? Ak vyskúšate tento recept, už by sa vám to stať nemalo. Ako prílohu zvoľte zeleninový šalát alebo opekané zemiaky, ale kreativite sa medze nekladú.
kuracie prsia
1 lyžica olivového oleja
jedna menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
chilli paprička
1 hrnček vývaru
šťava a kôra z jednej limetky
1/4 hrnčeka koriandrových lístkov
1 lyžička mletej červenej papriky
soľ, korenie
1/3 hrnčeka smotany na šľahanie
Na panvici si na olivovom oleji z každej strany opečte kuracie prsia, ktoré ste predtým okorenili a osolili. Restujte ich približne 5 minút z každej strany a následne ich vyberte z panvice.
Do panvice následne dajte cesnak spolu s chilli a restujte asi 2-3 minúty. Potom pridajte kurací vývar, šťavu a kôru z limetky, koriander, papriku a korenie. Celé to spolu premiešajte a do zmesi vložte naspäť kuracie prsia. Celé to varte približne 7-8 minút. Občas kuracie prsia otočte.
Nakoniec primiešajte smotanu, osoľte a okoreňte podľa chuti. Nechajte ešte chvíľu povariť a následne môžete mäso servírovať. Ako som už spomínala na začiatku, podávajte s opekanými zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
(Lucia M.), aspicyperspective.com