Ak sa chystáte pripravovať kuracie prsia, kľúčový moment je marináda. Len vďaka nej môžu byť šťavnaté a chutné. Najskôr sme ju skúsili na grilovanie, potom aj na pečenie v rúre. Toto je jednoznačne jeden z najlepších spôsobov, ako pripraviť kuracie prsia chutne a aj zdravo.
Mäso si očistíme a narežeme na menšie kusy. V miske si pripravíme marinádu. Cesnak pretlačíme, pridáme horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie, čili, med a biele suché víno. Premiešame a mäso naložíme aspoň na pol dňa. Necháme ho v chladničke, môžeme aj cez noc.
Ak ho budete pripravovať doma, dajte ho aj s marinádou do alobalu. Bataty si očistíme a nakrájame. Môžeme ich dochutiť ľubovoľne. Mäso do alobalu zabalíme a dáme na plech, hneď vedľa naukladáme bataty. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 25 minút. Na posledných 10 minút mäso v alobale rozbalíme, aby sa nám trochu zapieklo.
Medzitým si na masle udusíme mrazenú zeleninu podľa chuti. Trošku osolíme, okoreníme a podávame ako prílohu. Dobrú chuť.