Španielske vtáčky

(5 / 5)

Kto by nepoznal toto tradičné jedlo? Spolu so Stroganovom, sviečkovou alebo pečeným mäsom sa aj španielske vtáčky často objavujú na našich tanieroch, či v reštauráciách na obedovom menu. Vynikajúce jedlo si môžete vychutnať na obed a s pravou nefalšovanou zemiakovou kašou chutia naozaj najlepšie. Viete však, ako toto jedlo pripraviť? Ak idete tento recept pripravovať prvýkrát, vyskúšajte to takto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lukas (@lucccas_1) on

Na španielske vtáčky budeme potrebovať:

  • hovädzie mäso asi 400 gramov
  • 1 PL horčice
  • soľ a korenie
  • mletá červená paprika
  • vajíčko natvrdo 2 ks
  • 2 kyslé uhorky
  • šunka
  • olej
  • cibuľa
  • trošku múky
  • trošku masla

Španielske vtáčky pripravíme nasledovne:

  • Pláty hovädzieho mäsa si rozklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Pospypeme ešte sladkou paprikou a na mäso dáme šunku, vajíčko uvarené na tvrdo a uhorku. Zavinieme a zviažeme.
  • Takéto rolky prudko orestujeme na oleji. Vyberieme ich von a na tom istom oleji si orestujeme cibuľku. Podlejeme vodou, dáme mäso naspäť a dusíme, kým sa mäso neurobí. Nakoniec zahustíme omáčku múkou a pridáme maslo.
  • Dochutíme podľa potreby a podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť. Do omáčky môžeme ešte pridať nakrájané kyslé uhorky.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x