Kto by nepoznal toto tradičné jedlo? Spolu so Stroganovom, sviečkovou alebo pečeným mäsom sa aj španielske vtáčky často objavujú na našich tanieroch, či v reštauráciách na obedovom menu. Vynikajúce jedlo si môžete vychutnať na obed a s pravou nefalšovanou zemiakovou kašou chutia naozaj najlepšie. Viete však, ako toto jedlo pripraviť? Ak idete tento recept pripravovať prvýkrát, vyskúšajte to takto.
Na španielske vtáčky budeme potrebovať:
- hovädzie mäso asi 400 gramov
- 1 PL horčice
- soľ a korenie
- mletá červená paprika
- vajíčko natvrdo 2 ks
- 2 kyslé uhorky
- šunka
- olej
- cibuľa
- trošku múky
- trošku masla
- Pláty hovädzieho mäsa si rozklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou. Pospypeme ešte sladkou paprikou a na mäso dáme šunku, vajíčko uvarené na tvrdo a uhorku. Zavinieme a zviažeme.
- Takéto rolky prudko orestujeme na oleji. Vyberieme ich von a na tom istom oleji si orestujeme cibuľku. Podlejeme vodou, dáme mäso naspäť a dusíme, kým sa mäso neurobí. Nakoniec zahustíme omáčku múkou a pridáme maslo.
- Dochutíme podľa potreby a podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť. Do omáčky môžeme ešte pridať nakrájané kyslé uhorky.
Lucia M.