Špagety so smotanovo-syrovou omáčkou s krevetami

(2 / 5)

Krevety. Aj vo vás evokujú spomienky na dovolenku? Vo mne áno. Sú pre mňa príjemnou spomienkou na teplé letné dni strávené pri mori a chutných morských špecialitách, tak prečo si túto dobrotu nepripraviť aj doma? Okrem príjemných spomienok však krevety obsahujú aj veľké množstvo živín a vitamínov, ktoré prospievajú nášmu telu. Krevety napomáhajú zdravým a silným kostiam, posilňujú vlasy, pôsobia proti starnutiu a dokonca napomáhajú pri chudnutí. Tento recept je jedným z mojich najobľúbenejších, takže verím, že aj vám bude chutiť.

Budeme potrebovať:

250 g špagiet

olej

1-2 lyžičky soli

Na omáčku:

štvrťku masla

1 polievková lyžica hladkej múky

1 smotana na šľahanie

mlieko (podľa potreby zriedenia)

syr (tavený, alebo akýkoľvek, ktorý vám chutí)

350 g kreviet

1 citrón

hrsť medvedieho cesnaku / 2 strúčiky cesnaku

soľ

vegetu

Postup:

Dáme si zovrieť vodu do hrnca, pridáme dve čajové lyžičky soli a štipku oleja. Po zovretí pridáme polovicu balenia špagiet a tie necháme variť cca 10-15 minút, čo kontrolujeme chutnaním. Keď sú špagety hotové, precedíme ich a prepláchneme vlažnou vodou.

Veronika/receptik.sk

Počas prípravy špagiet, si pripravíme aj krevety. Ak sú z mrazničky, pre rýchlejšie rozmrazenie ich môžeme poliať horúcou vodou a potom ich asi 5 minút prevaríme. Krevety precedíme a pokvapkáme citrónom pre príjemnejšiu chuť a tento úkon zároveň napomáha aj proti pachu morských príšeriek.

Veronika/receptik.sk

Potom začneme s prípravou omáčky. Najskôr si pripravíme zápražku z masla a hladkej muky.

Veronika/receptik.sk

Dáme do hrnca asi štvrť masla a 1 polievkovú lyžicu hladkej múky. Pri stálom miešaní pražíme do ružovkastej farby. Potom pridáme 1 smotanu na šľahanie. Následne pridáme predvarené krevety, vegetu, soľ a syry (my sme použili tavený, ale môžte použiť akýkoľvek syr, ktorý vám chutí).

Veronika/receptik.sk

Na následné riedenie môžeme použiť ďalšiu smotanu na šľahanie alebo mlieko, ktoré napomôže aj pri varení kreviet v omáčke a zároveň zriedi omáčku.

Veronika/receptik.sk

Na koniec pridáme za hrsť nakrájaného medvedieho cesnaku, prípadne ak nemáte k dispozícii medvedí cesnak, môžete použiť obyčajný cesnak, ktorý je potrebné pretlačiť, pri takomto množstve by sme použili 2 strúčiky cesnaku, ale množstvo môžete prispôsobiť vašim chuťovým bunkám. A nakoniec, nezabudnite omáčku stále miešať, aby vám neprihorela. Prajeme dobrú chuť!

Veronika/receptik.interez.sk

Veronika

Chutil ti tento recept?

komentárov

x