Špagety s paradajkovou omáčkou a kuracím mäsom

Loading...
(4 / 5)

Jednoduché a ľahké jedlo, ktoré milujú azda všetci. Paradajkovú omáčku u nás doma pripravujeme vždy, keď nevieme, čo na obed alebo večeru. Dá sa dať na cestoviny ale aj k mäsu, hodí sa ku krevetám a k cestovinám od výmyslu sveta. S guľkami z mletého hovädzieho mäsa chutí taktiež skvele. Varíte aj vy najčastejšie práve paradajkovú omáčku? Ak áno, dajte nám to vedieť do komentárov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dayna & Brian Lee (@artsandfood_nyc) on

Budeme potrebovať:

  • cestoviny (akékoľvek)
  • 1 menšia cibuľa
  • kuracie prsia
  • olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • oregano, čilli
  • krájané paradajky v konzerve
  • 60 ml smotany
  • bazalka

Postup:

  • Cibuľu si nakrájame na maličké kúsky. Mäso si umyjeme a tiež nakrájame. Cibuľu si opražíme na oleji a pridáme k nej mäso. Restujeme asi 10 minút.
  • Následne pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie, oregano, čilli a koreniny, aké chceme. Premiešame a pridáme krájané paradajky v omáčke. Ochutnáme a ak je potrebné, ešte dochutíme.
  • Ak sa vám omáčka zdá byť príliš kyslá, pridajte trošku medu. Varíme ďalších asi 10 minút a na posledné minúty vlejeme smotanu. Na záver do omáčky pridáme čerstvú bazalku a premiešame ju s cestovinami. Podávame s postrúhaným parmezánom, dobrú chuť.

foto: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x