Jednoduché a ľahké jedlo, ktoré milujú azda všetci. Paradajkovú omáčku u nás doma pripravujeme vždy, keď nevieme, čo na obed alebo večeru. Dá sa dať na cestoviny ale aj k mäsu, hodí sa ku krevetám a k cestovinám od výmyslu sveta. S guľkami z mletého hovädzieho mäsa chutí taktiež skvele. Varíte aj vy najčastejšie práve paradajkovú omáčku? Ak áno, dajte nám to vedieť do komentárov.
Budeme potrebovať:
- cestoviny (akékoľvek)
- 1 menšia cibuľa
- kuracie prsia
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- oregano, čilli
- krájané paradajky v konzerve
- 60 ml smotany
- bazalka
Postup:
- Cibuľu si nakrájame na maličké kúsky. Mäso si umyjeme a tiež nakrájame. Cibuľu si opražíme na oleji a pridáme k nej mäso. Restujeme asi 10 minút.
- Následne pridáme pretlačený cesnak, soľ a korenie, oregano, čilli a koreniny, aké chceme. Premiešame a pridáme krájané paradajky v omáčke. Ochutnáme a ak je potrebné, ešte dochutíme.
- Ak sa vám omáčka zdá byť príliš kyslá, pridajte trošku medu. Varíme ďalších asi 10 minút a na posledné minúty vlejeme smotanu. Na záver do omáčky pridáme čerstvú bazalku a premiešame ju s cestovinami. Podávame s postrúhaným parmezánom, dobrú chuť.
foto: instagram, Lucia M.