Slivková marináda na kuracie prsia

Loading...
(0 / 5)

Letné grilovačky a opekačky sú tu a preto si treba prisvojiť aj nové recepty. Nie je nič lepšie ako si v letný večer spolu s rodinou a priateľmi grilovať pri západe slnka. K takejto dokonalej idylke však patria aj dokonalé recepty. Jedným z nich je recept na úžasnú slivkovú marinádu, ktorú si jednoducho pripravíte na vaše grilované mäsko. Samozrejme základom sú slivky, ktoré dodajú marináde sladkú a výraznú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Todor Ivanov (@burkancho) on

Na marinádu budeme potrebovať:

  • 2 kg sliviek
  • 2-3 ks chilli papričiek
  • 20 g kari
  • 2-3 lyžičky mletej červenej papričky
  • 1 kg kuracích pŕs
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • 8 lyžíc medu alebo cukru
  • štipku škorice

Postup:

  • Z umytých sliviek odstráňte kôstku. Cesnak očistite a z chilli papričiek odstráňte semená so stonkou. Všetky tri prísady zmiešajte dokopy a následne pridajte cukor, soľ, škoricu, kari a korenie. Takto pripravenú zmes teraz môžete nechať variť. Zmes varte približne 30 minút.
  • Hotovú omáčku, ktorú hneď nepoužijete si nalejte do sklenených pohárov a nechajte zasterilizovať. Kuracie prsia si naporcujte a nechajte ich odležať približne hodinu v marináde. Po hodine môžete kuracie prsia pokojne grilovať. Dobrú chuť!

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x