Trochu Talianska si môžete do vašej kuchyne priniesť aj vy. Najčastejšie práve prostredníctvom kuchyne. Niekedy stačí len vymeniť obyčajnú šunku za prošuto a vynikajúci obed je na svete. Inšpirovať sa môžete aj našim dnešným receptom.
Na cestoviny budeme potrebovať:
- penne
- 500 gramov celých šampiňónov
- 100 gramov parmezánu
- 200 gramov poctivej šunky
- trošku petržlenovej vňate
- 100 ml smotany na varenie
- 50 ml olivového oleja
- 50 ml bieleho vína
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
- Šampiňóny si dobre očistíme a môžeme ich prekrojiť, pokiaľ sú veľké. Na panvicu si dáme olej a zahrejeme ho. Cesnak si opražíme a pridáme huby a vňať. Restujeme asi 10-15 minút a na záver na posledných 5 minút pridáme aj nakrájanú šunku.
- V tomto momente pridávame biele víno, ktoré necháme odpariť. Následne prilejeme smotanu a premiešame. Vo vedľajšom hrnci si uvaríme cestoviny a pridáme ich do panvice. Premiešame a podávame s nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť.