Slovenský národ je známy svojou láskou k mäsu. Práve preto sme si pre vás pripravili recept roládu so syrom a slaninkou. Chutí vynikajúco, ideálne sa hodí na obed a dokonca aj na ten slávnostnejší. Stačí len pridať lahodnú prílohu a máte hotový obed ako z reštaurácie.
Na roládu so syrom budeme potrebovať:
- 700 gramov bravčového mletého mäsa
- 200 gramov slaninky
- 250 gramov syru gouda
- 2 rožky
- trochu mlieka
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- 1 vajíčko
- 3-4 PL oleja
Postup:
- Cibuľu si nakrájame na kocky a speníme ju spolu so slaninkou na oleji. Necháme vychladnúť a medzitým si v mlieku trochu namočíme rožky. K mletému mäsu pridáme cibuľu so slaninou, pretlačený cesnak a rožky. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Potom k mäsu pridáme jedno vajíčko a opäť premiešame.
- Na stôl si položíme väčší kus potravinárskej fólie. Mäso rozložíme tak, aby sme vytvorili asi centimeter hrubú placku. Na placku položíme nastrúhaný syr a ak chceme, tak aj nejaké plátky anglickej slaniny, ak nám ostali. Mäso zatočíme do rolády, odstránime fóliu a položíme na papier na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Podávame napríklad so zemiakmi. Dobru chuť.
Lucia M.