Roláda so syrom a slaninou

Loading...
(5 / 5)

Slovenský národ je známy svojou láskou k mäsu. Práve preto sme si pre vás pripravili recept roládu so syrom a slaninkou. Chutí vynikajúco, ideálne sa hodí na obed a dokonca aj na ten slávnostnejší. Stačí len pridať lahodnú prílohu a máte hotový obed ako z reštaurácie. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dekoracije & Ketering (@dekoracije_ketering) on

Na roládu so syrom budeme potrebovať:

  • 700 gramov bravčového mletého mäsa
  • 200 gramov slaninky
  • 250 gramov syru gouda
  • 2 rožky
  • trochu mlieka
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • 1 vajíčko
  • 3-4 PL oleja

Postup:

  • Cibuľu si nakrájame na kocky a speníme ju spolu so slaninkou na oleji. Necháme vychladnúť a medzitým si v mlieku trochu namočíme rožky. K mletému mäsu pridáme cibuľu so slaninou, pretlačený cesnak a rožky. Osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Potom k mäsu pridáme jedno vajíčko a opäť premiešame.
  • Na stôl si položíme väčší kus potravinárskej fólie. Mäso rozložíme tak, aby sme vytvorili asi centimeter hrubú placku. Na placku položíme nastrúhaný syr a ak chceme, tak aj nejaké plátky anglickej slaniny, ak nám ostali. Mäso zatočíme do rolády, odstránime fóliu a položíme na papier na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Podávame napríklad so zemiakmi. Dobru chuť.

Lucia M.

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x