Rizoto so zeleninou

Loading...
(0 / 5)

Rizoto nie je len spomienka na školské jedálne. Ak si ho navaríte doma, pridáte obľúbenú zeleninku a mäso, máte o večeru alebo o rýchly obed postarané. Jednoduché, rýchle a chutné jedlo, ktoré poteší každého.

Na rizoto budeme potrebovať:

  • 150 gramov bravčového (alebo kuracieho) mäsa
  • 20 gramov masla
  • 1 dl bieleho suchého vína
  • menšia cibuľka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mrazená zelenina
  • ryža
  • syr
  • soľ a korenie

Postup:

  • Cibuľku si s cesnakom speníme na masle a pridáme nakrájané mäso. Podlejeme troškou vody, ochutíme soľou a korením a podlejeme vínom. Teplotu zvýšime a necháme, aby sa víno vyparilo. Potom dusíme ešte asi 20 minút pod pokrievkou.
  • Medzitým si môžeme uvariť ryžu a k nej pridať mrazenú alebo aj čerstvú zeleninu a celé to môžete trošku predvariť, no pozor, aby ste ryžu nerozvarili. Aj preto ju môžete vypnúť skôr a dovariť v hrnci so zeleninou.
  • Na záver ryžu so zeleninou primiešame k mäsu a necháme ešte dôjsť asi 2 minútky. Podávame s kyslými uhorkami alebo cviklou, posypané nastrúhaným syrom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x