Nájde sa tu niekto, kto by nemiloval rezance s tvarohom? Dajú sa pripraviť na sladko aj na slano, sú jednoduché, nezaťažia váš žalúdok a ak nechcete stáť dlho pri sporáku, toto jedlo je pripravené naozaj do 20 minút. My vám prinášame obe variácie, pretože si raz nevieme vybrať, ktorá nám chutí viac. Ako je to u vás?
Budeme potrebovať:
- široké rezance
- tvaroh
- na sladkú verziu práškový cukor, trošku škorice, hrozienka
- na slanú verziu slaninu, soľ korenie, trošku rasce
Postup:
- Rezance si klasicky uvaríme vo vode. Ak ich idete pripravovať na sladko, stačí, ak si v miske vymiešate tvaroh s hrozienkami, pridáte trošku škorice a dochutíte cukrom. Ak chcete, pokojne pridajte muškátový oriešok alebo vanilku. Premiešame s rezancami a môžeme podávať.
- Na slanú verziu si opečieme slaninku, pridáme trošku rasce a tvaroh si osolíme a okoreníme. Zmiešame s rezancami a podávame. Dobrú chuť.
zdroj fotky: instagram/facebook, Lucia M.