Salko je potravina, ktorú možno nepoužívame až tak často, ale pri pečení má v kuchyni svoje čestné miesto. Ak ste uvažovali, ako ho urobiť doma, prinášame vám recept, s ktorým sa vám to podarí. Od originálu ho možno ani nerozoznáte. Navyše, v chladničke vám vydrží celý týždeň a preto si ho môžete pridávať napríklad aj do kávy, ak vám ostane.
1 hrnček masla
2 hrnčeky cukru
350 ml mlieka
štipka soli
Pripravíme si väčší hrniec, do ktorého dáme roztopiť maslo. Plameň by mal byť stredný. Keď sa nám roztopí maslo, pridáme k nemu dva hrnčeky cukru. Chvíľu miešame, aby sa nám cukor roztopil. Pridávame mlieko, ktoré najskôr zohrejeme v mikrovlnke, aby nebolo studené, ale vlažné. Salko privedieme do varu a miešame, až kým nám hmota trošku nezhustne. Odstránime zo sporáku a pridáme ešte štipku soli, prípadne aj vanilky na arómu a chuť. Podávame na palacinky, zmrzlinu,a do koláčov, krémov, alebo len tak, ako maškrtu. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Lucia, jamiecooksitup.net