Recept na domáce salko

(2 / 5)

Salko je potravina, ktorú možno nepoužívame až tak často, ale pri pečení má v kuchyni svoje čestné miesto. Ak ste uvažovali, ako ho urobiť doma, prinášame vám recept, s ktorým sa vám to podarí. Od originálu ho možno ani nerozoznáte. Navyše, v chladničke vám vydrží celý týždeň a preto si ho môžete pridávať napríklad aj do kávy, ak vám ostane.

Budeme potrebovať:

1 hrnček masla

2 hrnčeky cukru

350 ml mlieka

štipka soli

Postup:

Pripravíme si väčší hrniec, do ktorého dáme roztopiť maslo. Plameň by mal byť stredný. Keď sa nám roztopí maslo, pridáme k nemu dva hrnčeky cukru. Chvíľu miešame, aby sa nám cukor roztopil. Pridávame mlieko, ktoré najskôr zohrejeme v mikrovlnke, aby nebolo studené, ale vlažné. Salko privedieme do varu a miešame, až kým nám hmota trošku nezhustne. Odstránime zo sporáku a pridáme ešte štipku soli, prípadne aj vanilky na arómu a chuť. Podávame na palacinky, zmrzlinu,a do koláčov, krémov, alebo len tak, ako maškrtu. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Lucia, jamiecooksitup.net

Chutil ti tento recept?

komentárov

x