Ražniči na plechu

(5 / 5)

Máte radi výber zbojníckych pochúťok? Dnes si pripravíme ražniči, ktoré si môžeme pripraviť v lete na grilovačkách, prekladané čerstvou zeleninou, no pokojne si ho pripravte aj doma v rúre. Rozdiel nezbadáte.

Budeme potrebovať:

250 gramov bravčového mäsa

150 gramov klobásy

150 gramov oravskej slaniny

100 gramov špekačiek

50 gramov cibule

soľ, korenie

olej

Postup:

Mäso si pokrájame na rovnako veľké kúsky a aj slaninu a klobásu pokrájame tak, aby mal každý kúsok rovnakú veľkosť. Cibuľu si očistíme a taktiež nakrájame. Všetko to dáme do misky a osolíme, okoreníme, trošku podlejeme olejom. Dobre premiešame. Ak chceme, môžeme pridať na chuť aj lyžicu horčice a lyžicu medu, mäsko bude chrumkavé, s karamelovým nádychom. Teraz postupne napichujeme na kovovú ihlu striedavo zbojnícke pochúťky spolu s cibuľou. Vytvoríme ražniči, ktoré naukladáme na plech s papierom na pečenie alebo vystlaný alobalom. Vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňoch, kým nie je mäsko dobre prepečené a nechytí hnedastú farbu. Podávať môžeme so zemiakmi alebo s chlebom. Ideálne sa k tomuto jedlu hodí aj nakladaná kyslá kapusta. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x