Polievka s kuracím mäsom a hubami

Loading...
(0 / 5)

Máte recepty, ktoré máte v hlave? Často sú to napríklad polievky, kde vieme, čo nám treba, vieme odhadnúť množstvo a postup, ktorý sme opakovali už niekoľkokrát si dobre pamätáme. Táto polievka je možno trochu nezvyčajná, no ľahko si ju zapamätáte. Lahodná kuracia polievka s rezancami, zeleninou je to pravé orechové.

Budeme potrebovať:

5 PL masla

1 cibuľa

130 gramov mrkvy

120 gramov zeleru

300 gramov kuracích pŕs

4 strúčiky cesnaku

8 ks šampiňónov

6 PL polohrubej múky

250 ml mlieka

750 ml kuracieho vývaru (alebo vody)

soľ a korenie

160 gramov hrachu

200 gramov kukurice

150 gramov čedaru

rezance

Postup:

Vo veľkom hrnci si roztopíme maslo a speníme na ňom cibuľu dosklovita. Pridáme pretlačený cesnak, mrkvu, zeler a šampiňóny. Na miernom ohni miešame asi 5 minút. Pridáme múku a počkáme asi minútku, aby nám zhustla. Prilejeme mlieko a vývar, ktoré by mali byť izbovej teploty. Keď polievka začne hustnúť, pridáme hrášok, kukuricu a nakrájané kuracie mäso. Osolíme a okoreníme. Polievku dáme na najslabšie a varíme asi 20 minút. Rezance pridávame na koniec a hneď keď sa uvaria, pridáme aj nastrúhaný syr. Podávame aj s opečeným chlebíkom. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x