Plnené kapustné listy sú tradičným receptom, ktorý majú mnohí v obľube. Dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a dnes si ukážeme jeden z nich. Na tento recept vám odporúčame použiť listy z pekingskej kapusty, pretože je sladšia, jemnejšia a má dlhšie listy. Tento recept zvládne aj začiatočník!
1 pekingská kapusta
300 gramov kuracích pŕs
2 PL tvarohu
za hrsť šampiňónov
2 PL paradajkovej pasty/pretlaku
3 hlavičky cesnaku
vňatka na chuť
soľ a korenie
Kapustu si porozdeľujeme na samostatné listy. Asi 5 centimetrov od koreňa si odrežeme. Listy si sparíme vo vriacej vode a to tak, že ich povaríme 3 až 5 minút. Potom kapustu zalejeme studenou vodou a tak prejde procesom blanšírovania. Kuracie prsia si nakrájame na malé kúsky, pridáme k nim tvaroh, šampiňóny a paradajkovú pastu spolu s bylinkami. Osolíme a okoreníme a dobre premiešame.
Na širšiu časť listu dáme trošku plnky a zrolujeme do rolky. Pripravíme si misu,, ktorú môžeme vymastiť troškou oleja. Poukladáme do nej listy a zalejeme ich zmesou vody, cesnaku, paradajkovej pasty, ktorú sme si osolili a okorenili. K tejto omáčke môžeme pridať aj nakrájanú zeleninu. Listy pečieme v rúre na 200 stupňov asi 40 minút. Pri podávaní môžeme dochutiť kyslou smotanou. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.