Cestoviny s kuracím mäsom a hubami

(4 / 5)

Zaliate smotanovou omáčkou chutia vynikajúco. Posekajte na ne ešte čerstvú bazalku alebo petržlenovú vňať a za pár minút máte na stole vynikajúci obed alebo večeru. Ak nemáte radi huby, pridajte namiesto nich napríklad zelené alebo čierne olivy. S týmto receptom sa môžete hrať podľa preferencií.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jose Ledesma (@xitachi33) on

Budeme potrebovať:

  • cestoviny (špagety, penne)
  • 250 gramov kuracích pŕs
  • 1 ČL múky
  • menšia cibuľka
  • 150 gramov hríbov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 gramov baby špenátu
  • 125 ml smotany na šľahanie alebo na varenie
  • 1 ČL oregana alebo provensálskych byliniek
  • trošku chilli
  • maslo
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Cestoviny si klasicky uvaríme v osolenej vode. Kuracie prsia nakrájame na kocky a dochutíme koreninami. Na panvicu si dáme roztopiť maslo a prsia opečieme z každej strany.
  • Vo výpeku opražíme cibuľku a pridáme ešte maslo, ak je potrebné. Následne pridávame huby, pretlačený cesnak a dochutíme soľou a korením. Na záver pridávame bylinky a chilli.
  • Kuracie prsia vrátime do panvice a celé to zalejeme zátrepkou z múky a smotany. Na úplný koniec pridávame opláchnuté listy baby špenátu a ešte to celé povaríme asi 15 minút. Pripravené cestoviny zmiešame s omáčkou a môžeme podávať spolu s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x