Pečeňové halušky

(2 / 5)

Keď sa u nás doma robieval hovädzí vývar, stará mam do ň vždy dávala aj pečeňové halušky, ktoré boli vychýrené. Recept som sa naučila až v dospelom živote, no som rada, že pochádza práve z kuchárky mojej starej mamy. Vieme si tak pripomenúť jej tradičnú kuchyňu a radosť, s akou vždy pre celú rodinu varila. Ak hľadáte recept na dokonalé pečeňové halušky, práve ste ho našli.

Budeme potrebovať:

  • 150 gramov hovädzej pečene
  • polohrubá múka
  • vajíčko
  • pretlačené strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • trošku majoránky
  • soľ a korenie
  • trošku strúhanky

Postup:

  • Pečeň si pomelieme cez mlynček, pridáme k nej vajíčko, pretlačený cesnak, majoránku, soľ a korenie a zahustíme troškou múky. Pridáme toľko, aby sme mali cesto ešte trošku redšie a mohli sme pridať strúhanku. Hotová konzistencia cesta by mala byť ako pri haluškách. Niekto zvykne pomleť aj cibuľu, no u nás sa nepridávala.
  • Cesto premiešame a nahádžeme do vriacej osolenej vody ako klasické halušky. Keď nám halušky vyplávajú na povrch, sú hotové a môžeme ich precediť. Pridáme ich do vývaru a podávame. Tvarovať môžete aj malé guličky, postup je rovnaký. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x