Hodia sa ako príloha k mäsu, no chutiť vám budú aj samostatne. Toto sú vynikajúce pečené zemiaky s kyslou smotanou, ktoré sú pripravené rýchlo a ako chuťovka sú úžasné.
- zemiaky
- soľ a korenie
- kyslá smotana
- pretlačený cesnak
- parmezán
- anglická slanina
- kečup
Postup:
- Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na rovnako hrubé kolieska. Naukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Osolíme, okoreníme, môžeme posypať aj bylinkami alebo mletou červenou paprikou. Pečieme ich na 200 stupňov 15 minút.
- Na každý zemiak si potom dáme trochu kečupu a kyslej smotany, na to štvorček anglickej slaniny a posypeme ich parmezánom. Dopekáme ich ešte ďalších 15 minút. Jednoduché, rýchle a fantastické, dobrú chuť.
Lucia M.