V jednoduchosti je krása. Nepoznáme žiadne jednoduchšie jedlo ako pečené stehná a k tomu ako príloha ryža s kari korením a fajnový ovocný kompót, ideálne hruškový. Takéto jedlo chutí naozaj každému, kto má vo svojom jedálničku aspoň raz do týždňa mäso. Mali ste to niekedy aj vy tak, že v sobotu boli doma halušky a v nedeľu kura? Dajte nám vedieť do komentárov.
Budeme potrebovať:
- kuracie stehná
- soľ a čerstvo namleté korenie
- červenú meltú papriku
- cibuľu
- ryžu
- kari korenie
- hrášok
- masť
Postup:
- Jednoduchšie to už byť nemôže. Kuracie stehná si umyjeme, posypeme soľou, korením a červenou paprikou. Na pekáč dáme masť a na kolieska nakrájanú cibuľu. Na cibuľu naukladáme stehná a celé to trošku podlejeme vodou alebo vývarom. Dáme piecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Pečieme asi 40 minút v zakrytej mise. Potom ešte dopekáme odokryté posledných 10 minút a pri teplote asi 200 stupňov.
- Kým sa nám kura pečie, pripravíme si kari ryžu na hrášku. Na oleji si najskôr opražíme suchú ryžu a zalejeme ju vriacou vodou. Pridáme mrazený hrášok, kari korenie a soľ. Premiešame a pod pokrievkou varíme asi 14 minút, kým sa nám voda nevyparí. Podávame s domácim kompótom, ryžu poliatu šťavou z mäsa. Dobrú chuť.
Lucia M.