Pečené fašírky so zemiakmi

Loading...
(2.8 / 5)

Ako počas týchto stresujúcich dní vymyslieť recept, pri ktorom nebudete musieť v kuchyni tráviť zbytočne veľa času? Ideálne sú recepty napríklad s mletým mäsom alebo so zemiakmi. V skupine Recepty a rady do kuchyne sme narazili na super tip od pani Simony. Potrebovať budete len zapekaciu misu a minimum surovín, ktoré máte teraz zrejme všetci doma.

Na pečené fašírky so zemiakmi budeme potrebovať:

  • mleté mäso
  • soľ a korenie
  • majoránka
  • vajíčko
  • nastrúhaný syr
  • cibuľka
  • zemiaky
  • sušený cesnak

Postup:

  • Mleté mäso si v miske zmiešame s majoránkou, vajíčkom, nastrúhaným syrom a nasekanou cibuľkou. Osolíme, okoreníme, ak chceme, pridáme aj iné korenie pre chuť. Vytvarujeme fašírky.
  • Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Tiež ich osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Všetko naukladáme do misy a dáme piecť do rúry. Teplota približne 180-200 stupňov a pečieme asi 40 minút, kým nie sú zemiaky mäkké.
  • Pred dopečením môžete misu ešte zaliať vajíčkami so smotanou ako pri francúzskych zemiakoch, no pokojne môžete tento krok aj vynechať. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x