Ako počas týchto stresujúcich dní vymyslieť recept, pri ktorom nebudete musieť v kuchyni tráviť zbytočne veľa času? Ideálne sú recepty napríklad s mletým mäsom alebo so zemiakmi. V skupine Recepty a rady do kuchyne sme narazili na super tip od pani Simony. Potrebovať budete len zapekaciu misu a minimum surovín, ktoré máte teraz zrejme všetci doma.
- mleté mäso
- soľ a korenie
- majoránka
- vajíčko
- nastrúhaný syr
- cibuľka
- zemiaky
- sušený cesnak
Postup:
- Mleté mäso si v miske zmiešame s majoránkou, vajíčkom, nastrúhaným syrom a nasekanou cibuľkou. Osolíme, okoreníme, ak chceme, pridáme aj iné korenie pre chuť. Vytvarujeme fašírky.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Tiež ich osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Všetko naukladáme do misy a dáme piecť do rúry. Teplota približne 180-200 stupňov a pečieme asi 40 minút, kým nie sú zemiaky mäkké.
- Pred dopečením môžete misu ešte zaliať vajíčkami so smotanou ako pri francúzskych zemiakoch, no pokojne môžete tento krok aj vynechať. Dobrú chuť.