Pečená plnená zelenina s mäsovou plnkou

Loading...
(5 / 5)

Máte radi zeleninu? Potom si tento recept určite zamilujete. Pre vegetariánov nie je, no tí si môžu pripraviť variantu bez mäsa a ako plnku zvoliť niečo so syrom a smotanou. Zelenina nemusí byť len nudná a zdravá. Dá sa pripraviť aj takto fantasticky.

Budeme potrebovať:

1 kg mletého bravčového mäsa

100 až 150 gramov ryže

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

koreniny podľa chuti (mletá paprika, čierne korenie, sušené bylinky)

2 baklažány

3 väčšie paradajky

kyslú smotanu

paradajkový pretlak

250 ml vody

2 PL olivového oleja

Postup:

Ryžu si najskôr predvaríme v osolenej vode. Dáme jej asi 7-10 minút, potom scedíme. Cesnak s cibuľou si rozmixujeme na kašu a pridáme k nim koreniny, mleté mäso a ryžu. Vytvoríme si tak mäsovú plnku. Baklažán a paradajky si nakrájame na kolieska. Plnku si rozdelíme na dve časti. Jednou polovicou si v mise naplníme paradajky a baklažán. Robíme to tak, že medzi každé koliesko dáme trochu plnky. Celé to môžeme ešte osoliť a okoreniť.

Druhú polovicu plnky si zmiešame s kyslou smotanou, pretlakom a pridáme napríklad sušené bylinky. Premiešame, ak je potrebné, pridáme trochu vody. Vznikne nám omáčka, ktorou celú zeleninu ešte zalejeme. Pečieme na 250 stupňoch asi 30 minút a potom ešte odokryté na 200 stupňoch asi ďalších 20 minút. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Náš tip:

  • Zeleninu môžete plniť ako len chcete. Baklažány pokojne vydlabte a naplňte mäsovou plnkou. Paradajky môžete vymeniť za papriky a naplniť ich klasicky ako pri plnenej paprike. Kreativite sa medze nekladú.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x