Ako pripravujete mäso vy? Šikovné gazdinky, ktoré už dobre poznajú kombinácie rôznych chutí na túto omáčku nedajú dopustiť. Mäso v nej stačí marinovať chvíľku a pečie sa len v rúre, približne 25 minút. Táto kombinácia učaruje aj tomu najväčšiemu gurmánovi.
4 lyžice medu
2 lyžice sójovej omáčky
5-6 lyžičiek olivového oleja
čierne korenie na chuť
trošku šťavy z citróna
čili podľa chuti
sezamové semienka
1 lyžica suchých bylín (tymian, bazalka, oregano)
Ako prvé si zmiešajte sójovú omáčku spolu s medom. Táto kombinácia je veľmi dôležitá. Do zmesi ďalej pridajte bylinky, korenie a olej. V tejto fáze treba marinádu poriadne premiešať aby sa olej neusadil na jednom mieste. Na záver pridávame semienka, prípadne nimi mäso posypeme až na plechu. Keďže je sójová omáčka sama o sebe dosť slaná, nie je potrebné marinádu soliť. Mäso marinujte približne hodinu. Najlepšia kombinácia bude, ak budete prsia piecť spolu so zemiakmi, no pokojne ho na papieri na pečenie pripravte aj samostatne. Keď med v rúre skaramelizuje, je to to najlepšie! Dajte si však pozor, aby vám med nezhorel. Pečieme na 180 stupňov približne 25 minút. Dobrú chuť.
Lucia M.