Novoročná šošovicová polievka

Loading...
(4 / 5)

Jesť šošovicovú polievku na nový rok je dlhoročnou a neodmysliteľnou tradíciou v našej rodine. Viete z akého dôvodu sa konzumuje práve šošovica na novoročný obed? Je to preto, aby sme v nasledujúcom roku mali toľko peňazí, koľko je v polievke šošovice. Šošovica má však mnoho pozitívnych stránok aj bez tradícií.

Napomáha správnemu fungovaniu srdiečka a zároveň prirodzeným spôsobom podporuje rast našich svalov. A čo sa týka jej chuti… tá je priam famózna! Predovšetkým s týmto receptom, ktorý má jednu tajnú ingredienciu, ktorá celú polievku oživí a dodá nezabudnuteľnú chuť.

Na šošovicovú polievku budeme potrebovať:

Foto: receptik.sk (Veronika S.)
  • dve hrste šošovice obyčajnej alebo červenej
  • 2-3 zemiaky
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ alebo vegetu
  • 2 dcl vývaru alebo bujón
  • 2 bobkové listy
  • citrón alebo ocot
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipku čierneho korenia
  • mascarpone alebo smotanovú nátierku
  • podľa chuti klobásku

Postup:

  • Dáme si do hrnca zovrieť vodu. Počas zohrievania vody si ošúpeme zemiaky a nakrájame ich na menšie kocky a ošúpeme tiež cesnak. Šošovicu si premyjeme cez sitko vodou.
  • Keď je voda zovretá, pridáme do nej zemiaky, bobkové listy, strúčiky cesnaku, soľ a buď vývar alebo bujón a necháme variť cca 7-8 minút. Vývar je určite lepšia ingrediencia, ale ak náhodou žiaden nemáte, alebo sa vám nechce pripravovať dve polievky zároveň, pokojne môžete použiť aj bujón.
Foto: receptik.sk (Veronika S.)
  • Ak nemáte problém s mäsom, v tomto kroku je ten správny čas na pridanie kúsku klobásy, ktorá dodá poriadnu chuť šošovicovej polievke, ak ju však nemáte radi, pokojne klobásu vynechajte a pokračujte v nasledujúcich krokoch. Následne pridáme do hrnca aj šošovicu a necháme povariť asi 5 minút.
  • Po prevarení týchto ingrediencií pridáme smotanu na varenie a dve kopcovité čajové lyžičky mascarpone alebo smotanovej nátierky. Necháme povariť 10 minút.
Foto: receptik.sk (Veronika S.)
  • Polievku môžeme ešte dochutiť soľou alebo vegetou, aby bola intenzita chuti presne podľa vašich predstáv. Následne odstavíme hrniec, necháme vychladnúť aspoň 5 minút a môžeme pridať štipku citrónu alebo octu, pomiešať, a podávať! Dobrú chuť!
Foto: receptik.sk (Veronika S.)

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x